Fri, 19 Jul 2024

SponsorenNieuws

17 februari dan is het weer zover, de openingsvergadering voor het sei...

Gisteren zijn de fietsers weer veilig teruggekeerd van hun 2 daagse to...


Puffen en zweten voor lokale goede doelen

Zondag 26 augustus 2018 20:41
Een groep van 22 ondernemers uit Weert, Nederweert en Budel gaat vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september voor de dertiende keer de uitdaging aan om fietsend 350 km af te leggen voor goede doelen uit de eigen regio.

Vrijdagochtend vertrekken de ondernemers rond 8.30 uur vanaf hotel Golden Tulip, dat de leden een rennersontbijt aanbiedt. Hun tocht voert o.a. langs het bedevaartsoord Banneux in de Ardennen en Stavelot, om te overnachten in Refat.

Op zaterdagmiddag arriveren de renners rond 16.30 uur bij theatercafé De Huiskamer aan het Raphaëlpad in Weert, waar de cheques uitgereikt worden. Dit jaar zijn er sponsorverzoeken binnengekomen voor circa 6000 euro.

In 13 jaar hebben de Fietsende Ondernemers circa 130.000 euro bijgedragen aan lokale en regionale doelen. Dit zijn voornamelijk projecten, met een kop en een staart, die niet voor andere subsidies in aanmerking komen.

Dit jaar wordt bijgedragen aan een tandemfiets voor leerlingen met een fysieke beperking van het speciaal onderwijs van het Kwadrant, speciale nachtkastjes voor Hospice & verblijfshuis Plattelandshoés Panningen, waar ook mensen uit de regio Weert verzorgd worden, spel- en entertainmentmaterialen voor  Stichting Hieronymus en sportmaterialen voor de G-sporters van Turnlust in Budel.

Anders dan bij vele andere goede doelen-organisaties gaat bij de Fietsende Ondernemers 100% van de sponsorinkomsten naar het goede doel.